Hopp til hovedinnhold
Skeppsbron från ovan

Skeppsbron, Göteborg

AF Projektutveckling kommer att utveckla och bygga ca 125 bostadsrättslägenheter i partnerskap med OBOS, med planerad byggstart 2025. Anmäl gärna ditt intresse i formuläret längst ner på sidan.

Projektstatus

   Nov 2020
   Dec 2026

   Om projektet

   Skeppsbron är en av de mest attraktiva platserna i Göteborg, direkt vid Göta älv. Området ska bli göteborgarnas nya mötesplats vid vattnet med bostäder, butiker, restauranger, kontor och levande gaturum. I detaljplanen för Skeppsbron ingår kvarter med i huvudsak sju till åtta våningar för bostäder och verksamheter. Kajen flyttas ut 15–40 meter och pirar och bryggor byggs i Göta älv. AF Projektutvecklings förslag valdes ut som en av fyra bostadsutvecklare för Skeppsbron i konkurrens med ett trettiotal andra förslag. Ett intentionsavtal har tecknats med OBOS Nya Hem för att gemensamt genomföra projektet, i samverkan övriga byggherrar och Göteborgs Stad.

   • AF Projektutveckling utvalt i konkurrens

   • 125 lägenheter, 12 000 kvm BTA

   • AF och OBOS i samarbete

   • Okidoki Arkitekter

   AF Gruppen

   Stora Badhusgatan, Göteborg

   Ett kvarter som välkomnar alla

   Skeppsbron är en unik plats med potential att bli Göteborgs nya mittpunkt. Målen för utvecklingen av Älvstaden - de centrala områdena runt Göta älv - är att stärka kärnan, möta vattnet och knyta samman staden och människor över älven.

   AF Projektutveckling tar sig an ett helt kvarter på Skeppsbron, tillsammans med Okidoki Arkitekter och en byggemenskap. Ett kvarter med olika aktörer ger en stadsmässighet och äkta variation på fastighetsnivå, vilket krävs för att få en levande stad. Attraktiva kvarter, med blandade funktioner, som lever under de flesta av dygnets timmar skapar i sig själva en naturlig koppling över älven.

   AF Projektutveckling har tilldelats byggrätt B, vilket omfattar ca 12 400 kvm BTA, motsvarande 125 lägenheter.

   AFs kvarter på Skeppsbron får namnet Gjuteriet, som en hyllning till entreprenören Alexander Keiller som invandrade till Göteborg 1825 för att sköta familjens affärer i Sverige. Keiller lät bygga en större verkstad med ett gjuteri på platsen för de nya bostäderna. Verkstaden överläts senare till det företag som blev varvs- och industrikoncernen Götaverken.

   • Byggratt B
   • Illustrationsbild av Kanzoi Arkitekter

   Intresseanmälan

   Tack för din förfrågan!
   Vi kommer att kontakta dig. 

   Vänliga hälsningar,
   AF Projektutveckling

   Jag är intresserad av

   Projektinfo

   Projekttyp: Eiendomsutvikling
   Affärsenhet: AF Projektutveckling AB
   Arkitekt: Okidoki Arkitekter

    Lediga Tjänster