Hopp til hovedinnhold

Brf Prefekten, Mölndal

Vi utvecklar 83 nya bostäder i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal tillsammans med OBOS. En trivsam grön innergård med gemensamt växthus är pricken över i.

Projektstatus

   Feb 2022
   Apr 2024

   Ny boköpmodell lanseras

   Projektet utvecklas i samarbete mellan AF Projektutveckling och OBOS. Här introduceras boköpmodellen OBOS Deläga för första gången i Göteborgsområdet. Den syftar till att sänka trösklarna till det ägda boendet och ger köparen möjlighet att äga en andel på mellan 50 och 90 procent av bostaden, medan OBOS äger resterande andel, som man betalar en månatlig samäganderättsavgift för. Av de 83 bostäderna i Pedagogen Park kommer totalt fem att erbjudas genom OBOS Deläga.

   AF Gruppen

   Pedagogen Park, Mölndal

   En grön gård nära naturen

   Brf Prefekten, Pedagogen Park, MölndalVi planerar vi för ett trivsamt bostadskvarter med många kvaliteter, till exempel stora balkonger, en grön och inbjudande gård med växthus och odlingsplatser, boulebanor och lekutrymme för de yngsta. Runt hörnet finns motionsspår och vackra cykel- och vandringsleder i Fässbergsdalen och Änggårdsbergen. Havet är tio minuter bort med bil.

   Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och stor vikt läggs vid god arkitektur, bestående och bra material samt på lösningar som möter framtidens krav. Byggstart väntas ske under våren 2022 med inflyttning under vår och sommar 2024.

   I Pedagogen Park i Mölndal kommer totalt 1 100 nya bostäder i olika upplåtelse- och boendeformer att fördelas på ca 20 kvarter tillsammans med kommunal och kommersiell service, arbetsplatser och rekreationsområden.

    

   Projektinfo

   Projekttyp: Boligbygg
   Affärsenhet: AF Projektutveckling AB

   Lediga Tjänster