Hopp til hovedinnhold

Styrelsen

  Styrelsen i AF Gruppen

  • Morten Grongstad

   Ordförande (född 1975)

   Grongstad är för närvarande verkställande direktör för SGF och sitter i styrelsen för Stokke Industri, Treschow-Fritzøe och Utstillingsplassen. Han har tidigare varit VD och koncernchef för AF Gruppen. Innan detta var han chef för Fornebu Utvikling och Orkla Eiendom. Han är civilekonom från Handelshögskolan BI.

  • Hege Bømark

   Styrelseledamot (född 1963)

   Bakgrund som finansanalytiker i Fearnley Finans (Fonds) AS och Orkla Finans (fondmäkling) AS. Har tidigare varit styrelsemedlem bland annat i Norwegian Property ASA, Fornebu Utvikling ASA och BWG Homes ASA. Och är i dag styrelsemedlemUtbildning i Europris ASA och OBOS-banken AS. Civilekonom från Norges Handelshögskola.

  • Kristian Holth

   Styrelseledamot (född 1984)

   Ekonomidirektör på KB Gruppen Kongsvinger AS. Tidigare ekonomidirektör och controller på Contiga AS. Har även erfarenhet från McKinsey & Company. Styrelsemedlem i bl.a. Gunnar Holth Grusforretning AS och BRG Entrepenør AS. Utbildning: Civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från NTNU.

  • Saloume Djoudat

   Styrelseledamot (född 1977)

   Djoudat har varit partner i Bull & Co Advokatfirma AS sedan 2013 och har tidigare haft positionen som generaladvokat i Uno-X Energi AS. Saloume Djoudat är chef för företag på Bull & Co, och är specialiserad på bolagsrätt, inklusive M&A och kontraktsförhandlingar. Saloume är också styrelseledamot i Atea ASA. Djoudat är utexaminerad från juridiska fakulteten vid Oslo universitet.

  • Hilde Kristin Herud

   Styrelseledamot (född 1973)

   General Manager för Tremco CPG (Construction Product Group) i Norge. Hon var tidigare verkställande direktör för Norgips och vice ordförande i NHO Byggevareindustriens styrelse. Herud har en Master of Arts (MA) av utbildning, och har genomgått "Executive Board Program" vid INSEAD.

  • Erik Veiby

   Styrelsesledamot (född 1963)

   Arbetande ordförande i Nordic Concrete Group och general manager för Kongsvinger Betong. Han har tidigare varit general manager på Betong Øst och haft olika befattningar på Kongsvinger Betonindustri. Han har bred styrelseerfarenhet från bolag där han också har aktier.

  • Marianne Gjertsen Ebbesen

   Styrelsesledamot (född 1972)

   Verkställande direktör för OBOS med ansvar för Bostadsutveckling Trähus i Norge och Sverige. Hon har haft olika roller i OBOS koncernledning sedan 2019. Ebbesen har lång chefserfarenhet från finansbranschen, bland annat från Nordea, DNB. Hon har också erfarenhet från styrelsen för Gjensidige Pensjonsforsikring, Odevo och flera dotterbolag till OBOS. Ebbesen är civilekonom från Handelshögskolan BI.

  • Rene Elkjær Kristensen

   Styrelseledamot

   Arbetstagarrepresentant. Huvudförtroendeman för AF Anlegg. Har arbetat på AF sedan 2003. Har tidigare arbetat som betongarbetare på Melkøya. Arbetar idag på AF Anleggs projekt på Förbifart Stockholm på Lovö.

  • Espen Jahr

   Styrelseledamot (född 1972)

   Arbetstagarrepresentant. HMS-chef på AF Decom. Jahr var en av grundarna av och har lett AF Gruppens interna företagshälsovård under 14 år. Jahr har erfarenhet som HMS-chef i projekt. Han har tidigare erfarenhet som företagssjuksköterska vid Institutt for Bedriftshelsetjeneste/Bedriftshelse Norge. Han har en masterexamen i hälsa/ledning.

  • Hilde Wikesland Flaen

   Styrelseledamot (född 1963)

   Arbetstagarrepresentant. Har varit i AF Gruppen sedan 2008 och har haft olika roller inom företaget, bland annat projektingenjör, driftledare, byggledare och entreprenadchef. Utbildning: Civilingenjör i Byggteknik och arkitektur från UMB